21-15-9 The Fall - Chalk it up Review

Posted by vorias 26/02/2019 0 Comment(s) Blog,

Ένα βιβλίο δε γράφεται εύκολα , θέλει κόπο , θέλει χρόνο και είναι μια κατάθεση ψυχής , μια συνομιλία και μια εξομολόγηση που δεν είναι καθόλου εύκολη , καθώς σε φέρνει αντιμέτωπο με γεγονότα και αλήθειες που και ο ίδιος μπορείς να μη θες να αντιμετωπίσεις κατάματα . Η πρώτη λέξη που μου έρχεται να γράψω παρουσιάζοντας σας το βιβλίο του προπονητή κ. Βορριά, ιδιοκτήτη ενός από τα πρώτα box που άνοιξαν στην Ευρώπη , του primal ,και της εταιρίας unstoppable , είναι ακριβώς αυτή ….. η λέξη αλήθεια .Ένα βιβλίο βγαλμένο μέσα από τη κοινότητα μας γραμμένο από αυτή και για αυτή.

Όπως είναι αναμενόμενο στο βιβλίο αυτό περιγράφεται όλη αυτή η διαδρομή μέσα στο χώρο του crossfit , που ο συγγραφέας την έζησε από τα πρώτα χρόνια του σπορ μας, για το πρώτο του workout , για το primal, για το όραμα της εταιρίας του . Το βιβλίο του όμως ξεφεύγει πολύ μακρυά από μια απλή περιγραφή . Θα βρούμε πολλές συμβουλές για το πως πρέπει να χειριστούμε μια δική μας επιχείρηση , όποια και αν είναι αυτή , θα μας δείξει ο κ. Βορριάς πότε το πάθος και το μεράκι ξεφεύγουν από τα όρια του πρέποντως για τη καθημερινότητα μας . Μέσα στο βιβλίο διάβασα με ενδιαφέρον και με μια κάποια πικρία τη σκιαγράφηση των χαρακτήρων που βρίσκονται γύρω μας οι φίλοι , οι έρωτες , ο περίγυρος, πως όλα αυτά αλλάζουν με την επιτυχία και την αποτυχία .

Ένα ακόμη στοιχείο που με εντυπωσίασε είναι ένα ευρετήριο ορισμών . Σε μια εποχή που έχει γίνει η θάλασσα γιαούρτι και που όλοι βάζουμε με τεράστια ευκολία τίτλους , είδα με χαμόγελο στη μέση του βιβλίου το συγγραφέα να θέλει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους , άλλο άσκηση άλλο προπόνηση , άλλο επαγγελματίας άλλο ερασιτέχνης , τί ορίζεται σπορ , τί είναι η ομοσπονδία κα.

Φυσικά και καταπιάνεται με τις ερωτήσεις για ποιον είναι το κροσφιτ , για το που μπορεί να το εξασκήσει και φυσικά με τα κακώς κείμενα του μη ελέγχου της προσφοράς αυτής και της μεθοδολογίας , για το πως να επιλέξετε προπονητή και για τα θέματα άρσης και ενόργανης στη προπόνηση μας .

Στο τέλος διάβασα με ενδιαφέρον τα κακώς κείμενα των open . Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάνεις , από όσους έχουμε συμμετάσχει στο διαγωνισμό αυτό , που να μη συμφωνούμε ότι η μη υποχρεωτική κατάθεση βίντεο δημιουργεί κάθε χρόνο δυσπιστία για τα σκορ που βλέπουμε δηλωμένα . Ο έμπειρος στις διοργανώσεις κ. Βορριάς καταθέτει τη δική του πρόταση για το πως μπορούν κάποια πράγματα να βελτιωθούν προς το καλύτερο . Η αγάπη του συγγραφέα για τον αθλητή είναι διάχυτη σε όλο το βιβλίο , καθώς είναι γεμάτο πατρικές συμβουλές για το πως να προφυλάξει το σώμα του από τραυματισμούς αλλά και τον ψυχισμό του από αντίστοιχους τραυματισμούς, για το χειρισμό της αποτυχίας , για τα κίνητρα σου .

Προσπάθησα να παρουσιάσω το βιβλίο και να αποφύγω να περιγράψω σημεία που μου έκαναν εντύπωση για να μη χαλάσω την έκπληξη στον αναγνώστη. Θα αφήσω το βιβλίο να κάνει το κύκλο του και θα ξαναγράψω μετά , από τη μεριά της αναγνώστριας τις σκέψεις μου πάνω στα θέματα που διάβασα ακούγοντας τη καθαρή φωνή του συγγραφέα και την ξεκάθαρη οπτική του . Εμένα δεν μου άφησε καμία ερώτηση μου αναπάντητη , ακόμη και τη δύσκολη ερώτηση του ποια ανάγκη σε οδηγεί να γράψεις δημόσια τις σκέψεις σου . Οι σελίδες περνούσαν από μπρος μου με έναν καταιγισμό πληροφοριών και σκέψεων που αξίζει όλοι μας να διαβάσουμε, ασκούμενοι , προπονητές και ιδιοκτήτες .

Θα κλείσω με τον πρόλογο του βιβλίου , που είναι κ στο εξώφυλλο . ” the devil knows more from being old than from being the devil ” . Δεν ξέρω πόσοι μπορούν να μάθουν από τη γνώση κάποιου άλλου , μπορώ όμως να πω ότι η σπάνια ειλικρίνεια και η καθαρή ματιά είναι είναι διαμάντι που λάμπει στο σκοτάδι.

 

    ( ALL DEVICES - PDF VERSION - PAYPAL CHECKOUT)

 

Alternative purchase options :

1. Get the book from Amazon Kindle ( epub format/credit card payment) here.

2. Contact us (info@sixdotbooks.com) in order to offer you a different option.

Leave a Comment